Mit nevezünk felnőttképzésnek?

A felnőttképzés iskolarendszeren kívüli képzési forma, melyben a résztvevők nem állnak a képző intézménnyel hallgatói vagy tanulói jogviszonyban. Általában önköltséges, azaz a tanulók fizetik a tanfolyam díját. (Kivétel pl. az álláskeresőknek szervezett képzések.)

Milyen típusú képzések tartoznak a felnőttképzések közé?

  • OKJ képzések
  • Tanúsítványt adó képzések

Mi az előnye a felnőttképzésnek a felnőttoktatással szemben?

Rövidebb a képzési idő, mint a felnőttoktatás esetén. A képzések időpontját sokkal rugalmasabban tudjuk alakítani a résztvevők igényei szerint. Olyan képzések is megjelennek, melyek a felnőttoktatás keretében nem végezhetőek el.  

Milyen munkarendben folyik a felnőttképzés?

A résztvevők igényeihez igazodva, rugalmasan. A résztvevők nem állnak sem tanulói, sem hallgatói jogviszonyban az iskolával. A jogviszonyt felnőttképzési szerződésben rögzítjük, melyet alapvetően a felnőttkézési törvény szabályoz.

Mennyibe kerülnek a felnőttképzésben indított tanfolyamok?

A felnőttképzések önköltésges formában indulnak. A képzések díját a képzés fajtája, jellege, és hossza egyaránt befolyásolja. Az árakról az egyes képzések adatlapján nyújtunk tájékoztatást.

Van korhatár?

  • Igen, minimum 16 év az alsó korhatár
  • Felső korhatár nincs

Milyen gyakorisággal indulnak a képzések?

Rugalmasan, az igényekhez alakítva indítunk felnőttképzéseket.

A képzési listák innen érhetők el:

OKJ képzések 

Tanúsítványt adó képzések

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.