Szakgimnázium

A képzés rövid ismertetése:   az érettségire felkészítő, általános műveltséget megalapozó és az ágazatra előírt szakmai érettségi vizsgatárgy követelményei szerint felkészítő, négy szakgimnáziumi évfolyamból álló képzési formát választó tanulók a 12. évfolyam elvégzése után érettségi vizsgát tehetnek.
A tizenkettedik osztályt szakmai érettségi vizsga, a szakképzési évfolyamot technikusi vizsga zárja
Felvételi követelmény:   8 osztályos általános iskolai végzettség,
Jelentkezés:   az általános iskolán keresztül, jelentkezési lappal

Szakközépiskola

3+2 éves képzések
Felvételi követelmény: 8 osztályos általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság
Jelentkezés: az általános iskolán keresztül, jelentkezési lappal

 

Képzések

Kertészet és parképítés szakgimnáziumi képzés (tagozatkód: 0001)

Környezetvédelem, vízgazdálkodás szakgimnáziumi képzés (tagozatkód: 0002)

Mezőgazdasági gépész szakgimnáziumi képzés (tagozatkód: 0003)

Környezetvédelem, vízgazdálkodás szakgimnáziumi képzés (tagozatkód: 0004)

Családi gazdálkodó (tagozatkód: 0010)
Családi gazdálkodási rendszerben megszervezi, irányítja és elvégzi a kertészeti növények termelésével, a gazdasági és egyéb háziállatok tartásával, gondozásával, a termékek értékesítésre előkészítésével, értékesítésével kapcsolatos munkákat. Intézkedik a készletek, ételek, italok, takarmányok, vegyszerek stb. beszerzéséről, tárolásáról. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, népművészeti lehetőségeit.

Gazda (tagozatkód: 0011)

Gazda tanulóink megismerkednek a mezőgazdasági gépészet, a szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattartás elméleti és gyakorlati alkalmazásával. Továbbá alapismereteket szereznek a vállalkozói tevékenységhez, a környezetkímélő technológiák alkalmazásához.
Minden tanulónak – kötelező módon és ingyenesen –  mezőgazdasági vontatóvezetői tanfolyamot kell végeznie és vizsgát tenni, továbbá megszerezhető a növényvédő és méregraktár-kezelői végzettség is.

Kertész (tagozatkód: 0012)
A kertész feladata szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése. A tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakképesítés megszerzése lehetővé teszi önálló vállalkozás indítását a vállalkozásokról szóló hatályos jogszabályok rendelkezései alapján.

Dísznövénykertész (tagozatkód: 0013)
Az egynyári, kétnyári, évelő dísznövények, díszfák és díszcserjék, növényházi levél- és virágos dísznövények termesztése. A kapcsolódó műszaki, vállalkozási, kereskedelmi ismeretek alkalmazása a gyakorlatban. A szakképesítés középszintű irányítói, vezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására, indítására az adminisztrációs ügyletek intézésére is jogosít a vállalkozásokról szóló hatályos jogszabályok rendelkezései alapján.

Kistermelői élelmiszer-előállító, falusi vendéglátó (tagozatkód: 0014)
Hiányszakma, ösztöndíjas!
Kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa megtermelt alaptermékből előállított élelmiszerrel közvetlenül a végső fogyasztót, illetve a régión belüli vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva Magyarország területén legfeljebb 40 km távolságon belüli kiskereskedelmi vagy vendéglátó, illetve közétkeztetési létesítményt látja el. Falusi vendéglátóként komplex szolgáltatást (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) biztosít.

Virágkötő és virágkereskedő (tagozatkód: 0015)
A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is jogosít.

Mezőgazdasági gépész (tagozatkód: 0017)

Tanulóink a mezőgazdaságban alkalmazott erő és munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítését, üzemeltetését, beállítását sajátítják el, valamint képesek lesznek az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre.

ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ KÉPZÉS

A képzés rövid ismertetése: a szakmai vizsga teljesítését követően két év alatt érettségi vizsgára készíti fel a tanulókat az érettségi vizsgatárgyak intenzív oktatásával nappali (továbbá esti és levelező) képzési rendszerben.
Jelentkezés feltétele: szakmunkás bizonyítvány.

Szakközépiskola esti képzés keretében

Iskolánkban 2012 szeptembere óta indul az érettségire felkészítő felnőtt osztályunk, esti képzési rendszerben. Az osztályba szakmunkás  végzettséggel lehet jelentkezni. A képzés 2 éves. Az órákat péntek délután és szombat délelőtt tartjuk.
Tandíj nincs, 2000 Ft/hó hozzájárulási díjat, valamint 3000 Ft. egyszeri beiratkozási díjat kell fizetni. A lakóhely és az iskola közötti utazáshoz diákigazolvány vehető igénybe.

Beiratkozás az iskola titkárságán. Részletes tájékoztatás:
Iskola titkársága Telefon: 06-22/472-183 

Jelentkezés esti képzésre

Elérhetőségeink

 • Cím: 2481 Velence Ország út 19 
 • Telefon: +36-22/472 - 270
  Fax: +36-22/472 -183 (Fax)
 • E-mail: iskola@entz.hu 
 • FENNTARTÓ
  Földművelésügyi Minisztérium, OM: 030232
 • ITEGRITÁS TANÁCSADÓ
 • Törteliné Bányai Tímea
  Tel.: 0620/3748324,
 • E-mail: integritas@entz.hu

Vezetőség

 • Stossek Balázs Mátyás igazgató
 • E-mail: balazs.stossek@entz.hu
 • Sarudi Imre Pálné Igazgatóhettes
 • Email: kriszta.sarudine@entz.hu
 • Vincze József kollégium nevelő
 • E-mail: jozsef.vincze@entz.hu

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.