Képzés típusa

Szakközépiskola

 

Gyakoriság

nappali

 

Tagozatkód

0016

OKJ azonosító

34 624 01

Képzési idő

3 év

Belépési feltétel

8. évfolyam elvégzése, eü. alkalmasság

Képzés célja

A halász haltenyésztő képes a tógazdaságok és természetes vizek halászattal összefüggő munka- és technológiai folyamatok önálló ellátására, valamint horgásztavak kezelésére. Az alapvető biológiai törvények ismeretében beavatkozik és irányítja a halhústermelés folyamatát. Munkavégzését gépek és berendezések szakszerű és
balesetmentes üzemeltetésével, valamint fizikai munkával végzi. A gépek és berendezések egyszerű napi karbantartási feladatait elvégzi, a működést zavaró hibákat felismeri. Tevékenységét alkalmazottként, esetleg vállalkozói alapismeretek birtokában önállóan végzi, képes rugalmasan alkalmazkodni a változó piaci körülményekhez. 

Betölthető munkakör:

  • Halász
  • Halkeltető
  • Haltenyésztő
  • Horgásztó kezelő
  • Horgászmester Ivadéknevelő (halászati)
  • Tógazdasági halászmester
  • Tógazdasági halász

Fő szakmai tárgyak

  • Édesvízi haltenyésztés
  • Természetesvízi halászat
  • Halászati vállalkozási és jogi alapismeretek
  • Biológiai és halegészségügyi alapismeretek
  • Elektromos halászgép kezelése
  • Horgásztó üzemeltetése

Továbbtanulási lehetőség

2 év szakmára épülő érettségi

Elérhetőségeink

  • Cím: 2481 Velence Ország út 19 
  • Telefon: +36-22/472 - 270
    Fax: +36-22/472 -183 (Fax)
  • E-mail: iskola@entz.hu 
  • FENNTARTÓ
    Földművelésügyi Minisztérium, OM: 030232
  • ITEGRITÁS TANÁCSADÓ
  • Törteliné Bányai Tímea
    Tel.: 0620/3748324,
  • E-mail: integritas@entz.hu

Vezetőség

  • Stossek Balázs Mátyás igazgató
  • E-mail: balazs.stossek@entz.hu
  • Sarudi Imre Pálné Igazgatóhettes
  • Email: kriszta.sarudine@entz.hu
  • Vincze József kollégium nevelő
  • E-mail: jozsef.vincze@entz.hu

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.