Iskolánk napjainkban

Iskolánkban évente 350-400 tanulót oktatunk és nevelünk
 

Tanulóink nagy része Fejér megyéből érkezik, több mint 70 településről. Ezen kívül Tárnok, Érd, Százhalombatta és Budapest környékéről is vannak tanulóink. Nyelvi laborunkban angol és német nyelvet tanulnak diákjaink. Valamennyi tanulónk számára lehetővé tesszük kedvezményes áron a "B'' kategóriás vezetői engedély megszerzését, valamint alapfokú számítógép-kezelői vizsga letételét.Informatika szaktantermeink Internet-kapcsolattal rendelkeznek (külön a kollégium is).

A kollégiumban 140 férőhely van (fiúknak és lányoknak), ahol könyvtár, diákklub, konditerem és 2Szabadtéri sportpálya segíti a tanulók szabadidejének kulturált eltöltését. Étkezést minden tanulónak biztosítani tudunk.

A tantestület 50 fő, akiknek a munkáját 46 nem pedagógus, illetve technikai dolgozó egészíti ki.
Az elméleti oktatáshoz: 10 tanterem, 2 szükségtanterem (csoportbontáshoz), 2 számítástechnikai terem, és 1 nyelvi labor áll rendelkezésre.

A gyakorlati oktatáshoz:

7 műszaki gyakorlóterem,
3 kertész gyakorlóterem,
1 állattenyésztő gyakorlóterem,
2 tankonyha,
4 üvegház,
4 fóliaház,
2 kertészeti telep,
1 állattenyésztő telep tartozik.

A tangazdaság több mint 100 hektáros.

A nyári szakmai gyakorlatot részben a tanüzemben, részben mezőgazdasági vállalkozásoknál, illetve vendéglátó egységeknél töltik a diákok. Ezen kívül lehetőség van kéthetes szakmai gyakorlat letöltésére az udvardi (Szlovákia) testvériskolánknál, valamint - a legjobbaknak - olaszországi vendéglátó egységeknél is.

Tanáraink, dolgozóink, állandóan a mezőgazdasági szakoktatás megújulásáért dolgoznak. Igyekeznek alkalmazkodni a mezőgazdasági termelés váltakozó igényihez.

A szakmai munkaközösségek (osztályfőnöki, gazda, kertész, vendéglátó) feladata, a pedagógusok és a technikai dolgozók munkájának összehangolása, ezen kívül a szakmai, pályázati, és fejlesztési lehetőségek kiaknázása, elkészítése.

Az oktató munkánkat fémjelzik az országos szakmai és a megyei közismereti versenyeken elért dobogós helyezések. A végzett tanulók körülbelül  48 % -a tovább tanul.

A nyári szakmai gyakorlatot részben a tanüzemben, részben mezőgazdasági vállalkozásoknál, részben vendéglátóegységeknél töltik a diákok. Ezen kívül lehetőségük van kéthetes szakmai gyakorlat letöltésére Szlovákiában is néhány tanulónak.

AZ ISKOLA SZERKEZET, OKTATÁSSZERKEZET KIALAKÍTÁSA, FEJLESZTÉSE:

Iskolánk korszerű elméleti alapokon nyugvó, de jellegzetesen gyakorlatra orientált, a mai kor elvárásainak megfelelő, illetve célok megvalósítására törekszik, amelyek Fejér megyében és a környező megyékben vonzó lehet a fiatalok körében.

A fejlesztési iránynál figyelembe vesszük:

az adott térség gazdasági, társadalmi viszonyait
az ebből eredő munkavállalási lehetőségeket
a mezőgazdasági ág és az idegenforgalom fejlődésének távlatait
a fejér megyei oktatási koncepciót
az intézmény profilját, feltételrendszerét és kapcsolatát.

A továbbiakban fontos alapelvnek tekintjük:

az adott képzési forma megalapozottsága és a társadalmi szükségletek kielégítése
az esélyegyenlőségek a tanulók számára.
korszerű szemlélet, korszerű gazdaság
reális követelménytámasztás

Elérhetőségeink

 • Cím: 2481 Velence Ország út 19 
 • Telefon: +36-22/472 - 270
  Fax: +36-22/472 -183 (Fax)
 • E-mail: iskola@entz.hu 
 • FENNTARTÓ
  Földművelésügyi Minisztérium, OM: 030232
 • ITEGRITÁS TANÁCSADÓ
 • Törteliné Bányai Tímea
  Tel.: 0620/3748324,
 • E-mail: integritas@entz.hu

Vezetőség

 • Stossek Balázs Mátyás igazgató
 • E-mail: balazs.stossek@entz.hu
 • Sarudi Imre Pálné Igazgatóhettes
 • Email: kriszta.sarudine@entz.hu
 • Vincze József kollégium nevelő
 • E-mail: jozsef.vincze@entz.hu

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.