68962158 934953536854515 20512128150536192 n

Tangazdaságunkban elkezdődött a takarmány betakarítása. Cikkünkből, képeinkről nem csak a munkafolyamatot ismerheted meg, de az is kiderül, hogy mi a sikózás, és mi az a szilázs.   

Iskolánkban javában folyik a silózás, a takarmányok tartósításának egyik széles körben elterjedt erjesztéses módszere. Ennek során, a növény felületén található baktériumok a szénhidrátokból (cukrok) különböző szerves savakat (pl. tejsav, ecetsav,) állítanak elő, amelyek konzerválják a takarmányt. Így tulajdonképpen egész évben etethető takarmányt kapunk. A silózás folyamán a növény összetétele több tekintetben is megváltozik. Silózott takarmányt valamennyi gazdasági állattal etethetünk. Jó minőségű szilázst, már akár a 4—5 hetes borjaknak is adhatunk. 
A munkálatokból gazda szakos diákjaink alaposan kivették a részüket. 

Sarudi Imre Pálné

A munka folyamatáról készült képekért, videókért kattints ide

 

Elérhetőségeink

  • Cím: 2481 Velence Ország út 19 
  • Telefon: +36-22-472 - 270
    Fax: +36-22-472 -183 (Fax)
  • E-mail: iskola@entz.hu 
  • Facebook: https://www.facebook.com/entziskola/
  • Instagram: entziskola
  • Az ISKOLA OM AZONOSÍTÓJA: 030232

  • FELADATELLÁTÁSI HELY KÓD:   001

  • FENNTARTÓ: Agrárminisztérium
  • ITEGRITÁS TANÁCSADÓ:
  • Törteliné Bányai Tímea
    Tel.: +36-20-374-83-24,
  • E-mail: integritas@entz.hu

Vezetőség

  • Stossek Balázs Mátyás igazgató
  • E-mail: balazs.stossek@entz.hu
  • Sarudi Imre Pálné általános igazgatóhelyettes
  • Email: krisztina.sarudine@entz.hu
  • Vincze József kollégiumvezető
  • E-mail: jozsef.vincze@entz.hu

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.