Iskolánk harmadik éve rendezi meg szeptember végén a Kertész szakmai napot, ami ezúttal is számos szakmai élményt foglalt magába nemcsak az entzes diákok és kollégák, hanem a meghívott iskolák és a külső érdeklődők számára is.
Hagyományosan az általunk megálmodott tanösvény egy-egy állomása is átadásra kerül az előadások és bemutatók mellet. Ezúttal egy izgalmas mezítlábas ösvény elkészítésével vártuk ezt a szép őszi napot.
A megnyitó után Gaál Győző munkássága előtt tisztelegve a Beppler Kft. munkatársaival és Lukács Zoltánnal a Garden Kft.-től közösen Emlékfát ültettünk, amely egy gyönyörű Gingko biloba ’Hunor’ páfrányfenyő.
Utána a csoportok 8 helyszínen vettek részt szakmai programokon és forgószínpad szerűen minden állomást meglátogattak. Ezek a következők voltak:
- Euro Sol Burgonyakereskedelmi és Szolgáltató Kft- burgonya fajtabemutató és termesztéstechnológia, fajtakóstoló (Gyuricza Ferenc, Szabó Kristóf)
- Malagrow Kft- növényi teljesítményfokozó szerek bemutatása (Vadász Tamás)
- Beppler Kft- cégbemutató, előadás a dísznövénytermesztés gépeiről
- Mezítlábas ösvény létesítésének bemutatása (Sziromné Dobi Éva, Bíró Hajnalka, Szakáts Ákos)
- Ökosuli (Győriné Nagy Erika, Svajda Petra)
- Paprika fajta bemutató (Boruzs Ferenc), csípős szószokból kóstoló (Varga Rita)
- A permakultúra, a Velencei-tavi kosárközösség, doboz módszer bemutatása (Kiss Erika, Lonkai Emese)
- Parképítő vállalkozó előadása és élménybeszámolója (Szolnoki Imre)
Rendezvényünk zárásaként okleveleket és ajándékokat adtunk át a „Legszebb konyhakertek” mozgalom díjazottjainak és a Kertész nap támogatóinak, előadóinak.
Ezután ledobtuk a cipőinket, kipróbáltuk a mezítlábas ösvényt, amely nagy élmény volt kicsinek és nagynak egyaránt!!!
Közben persze szokás szerint nem maradtunk éhesek, a tízóraink és az ebédünk alapanyagának egy része stílusosan a kertészetből származott. Ezeknek elkészítéséről, tálalásáról és a finom kávénkról mint mindig Czombál Tamás és Kutainé Kiss Ildikó gondoskodott ügyes diákjaikkal együtt.
Jövőre ugyanitt…