2024. február 22-én ismét egy színvonalas szakmai napot sikerült megszervezni iskolánkban, ahol sok új ismeretet szerezhettek tanulóink.

 Nagyon fontos számunkra, hogy diákjaink lelkesedjenek szakmájukért, legyen jövőképük, a szakma legjobbjaitól tanuljanak, találkozzanak a legmodernebb megoldásokkal. Azzal a céllal szervezzük évente kétszer ezeket az eseményeket, hogy segítsük a diákjaink pályára állását, szakmai elhelyezkedési lehetőségeket mutassunk nekik és segítsük a szakmai jövőképük kialakulását. Ennek legjobb módja összekapcsolni őket a piaci szereplőkkel, a szakmájuk élvonalában lévő vállalkozókkal. Nagy örömünkre 20 előadó fogadta el meghívásunkat.

Lukács Zoltán, a Garden Kft képviseletében beszélt a kertészet történetéről és bemutatta a favédelem lehetőségeit.

Sarkadiné Szelmann Magdolna a Sarkadi kertészetből bemutatta a kertészetét és a velük való együttműködési lehetőségeket.

Elvira-major gyümölcsösből Ujfalussyné Örsi Dorottya érkezett hozzánk és egy csodálatos foglalkozást tartott a gyümölcsök származásáról, a gyümölcsfák vesszőiről és metszésről.

Kert Stúdió Kft-től Domokos Balázs egykori diákunk, kertépítő mérnök  gyönyörű kertépítészeti megoldásokat mutatott be számunkra.

A Pusztaszabolcsi Agrár Zrt-től három előadó érkezett: Végh Mónika, Dr. Bartha Zoltán Kázmér- állattenyésztési ágazatvezető és Stupa Gergely- növénytermesztési ágazatvezető, aki a forgatásnélküli talajművelésről tartott előadást.

A Phylasonit képviseletében Kovács Zsolt megismertette velünk a talajélet összetettségét, a cellulózbontó baktériumok működését és azok felszaporításának lehetőségeit.

Gergely Gábor a precíziós mezőgazdaság jövőjéről tartott előadást.

Keszler László az óriástök nevelésének rejtelmeibe avatott be minket.

Kiss Erika a permekultúrás kertészeti termesztésről tartott előadást.

Szegedi Gábor és Levente a lótartásról és a lovaspólóról mesélt nekünk.

De nemcsak az agrár terület kapott előadókat, hanem a kereskedelmi értékesítő és a panziós-fogadós tanulóink is részesedtek szakmáik kiválóságainak előadásaiból.

Erdő Zoltánné kistermelő csodás befőttekkel készült és a diákok minden kérdésére válaszolt a lekvár, szörp és savanyúságkészítéssel kapcsolatban.

Bálint Boráriumból Bálint György mesélt a vállalkozása kezdetiről és jelenlegi tevékenységeiről.

Boroslány Bortékából Borostyán-Kovács Tamara a helyi borokról tartott előadást.

Králl Mária megismertetett minket a különböző mentes élelmiszerekkel, az allergiás tünetekkel és ételkóstolót is tartott a Hunorganic Kft termékeiből.

A Tesco Akadémiától László Gábor bemutatta a céget. az elhelyezkedési és karrier lehetőségeket.

Nagyon köszönjük kedves vendégeinknek a részvételt és az előadásokat! 

Bontovics Elvira

További fényképek itt érhetők el.

Elérhetőségeink

  • Cím: 2481 Velence Ország út 19 
  • Telefon: +36-30-237-17-95
  • Porta, tanbolt: +36-22-472-270 
    Fax: +36-22-472 -183 (Fax)
  • E-mail: iskola@entz.hu 
  • Facebook: https://www.facebook.com/entziskola/
  • Instagram: entziskola
  • Az ISKOLA OM AZONOSÍTÓJA: 030728/011

  • FELADATELLÁTÁSI HELY KÓD:   001

  • FENNTARTÓ: Agrárminisztérium

Vezetőség

  • Stossek Balázs Mátyás igazgató
  • E-mail: balazs.stossek@entz.hu
  • Sarudi Imre Pálné általános igazgatóhelyettes
  • Email: krisztina.sarudine@entz.hu
  • Pálmai Norbert a kollégium szakmai vezetője
  • E-mail: norbert.palmai@entz.hu

 

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" (cookie) használunk weboldalunkon. Kérjük, engedélyezze ezek használatát, ellenkező esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni.